Sorteer op
 • Zoutkristallamp 2-3kg
  Zoutkristallamp 2-3kg

  Een zoutlamp zuivert de lucht van vuildeeltjes en electrosmog door middel van ionisatie. Hoe groter de lamp, hoe groter het ruimteoppervlak dat geioniseerd wordt. Elke zoutlamp is uniek qua vorm en kleur.

  € 22,50
 • Zoutkristallamp 4-6kg
  Zoutkristallamp 4-6kg

  Een zoutlamp zuivert de lucht van vuildeeltjes en electrosmog door middel van ionisatie. Hoe groter de lamp, hoe groter het ruimteoppervlak dat geioniseerd wordt. Elke zoutlamp is uniek qua vorm en kleur.

  € 29,95
 • Nachtlampje Zoutkristal cilinder - 420gr
  Nachtlampje Zoutkristal cilinder - 420gr

  Nachtlampje van kristalzout, geeft een warme gloed en draagt bij aan een gezonde atmosfeer in de slaapkamer. Inclusief gloeilamp (E14 - 7 Watt) en stopcontactstekker (220-230 Volt).
  Op de gloeilamp zit geen garantie, het is een…

  € 19,95
 • Zoutkristal Sfeerlicht 1 waxine lichtje - 2-3kg
  Zoutkristal Sfeerlicht 1 waxine lichtje - 2-3kg

  Voor een mooie vlam en een gezonde atmosfeer in woon-, werk of slaapkamer.

  De kleur van deze sfeerlichten kan lichter of donkerder zijn dan de afgebeelde foto. Zoutkristal is immers een natuurlijke grondstof die niet is…

  € 12,95
 • Zoutkristal Sfeerlicht 3 waxinelichtjes 3-4kg
  Zoutkristal Sfeerlicht 3 waxinelichtjes 3-4kg

  Zoutkristal sfeerlicht met ruimte voor drie waxinelichtjes. Voor een mooie vlam en een gezonde atmosfeer in woon-, werk of slaapkamer.

  De kleur van deze sfeerlichten kan lichter of donkerder zijn dan de afgebeelde foto.…

  € 17,95

Zoutkristal hip of geniaal?

Mooi en hip of toch meer...

Zoutkristallampen iedereen kent ze waarschijnlijk wel of heeft ze ooit ergens zien staan. Je ziet ze vaak in yogastudio’s of meditatieruimtes. Ze hebben iets mysterieus en natuurlijks en geven mooi licht. Maar wist je dat ze daar niet alleen maar mooi staan te zijn? De zoutkristallamp heeft ook een functie.

Land van herkomst
Echte zoutkristalproducten komen uit het Himalaya gebied en worden meestal ingevoerd vanuit Pakistan. Een goede zoutkristallamp of waxinelichthouder is dus gemaakt van Himalaya zout. Dit zout heeft namelijk een zeer hoog sodium chloride gehalte en heeft hierdoor een positieve werking op het lichaam (hierover straks meer). Wist je dat een zoutlamp gemaakt is van zo’n miljoenen jarig oud zout en met de hand wordt gemijnd uit het Himalaya gebergte? Daarom is elke lamp ook uniek van vorm en gewicht en een uniek item om te bezitten.

Werking van een zoutkristallamp
Zoals gezegd, de lampen en waxinelichthouders van zoutkristal zijn mooi en uniek maar hebben ook een functie, namelijk het zuiveren van de lucht. Electrische apparatuur in huis zorgt ervoor dat er veel positieve ionen in huis zijn, wat anders dan de naam doet vermoeden niet heel positief is voor je gezondheid. Veel positieve ionen in huis kan resulteren in niesbuien en moeilijker ademhalen. Ook draagt het bij aan een toename van stress, astma, hoofdpijn en slaapproblemen.

Maar hoe werkt een zoutlamp dan precies?
Door de warmte die ontstaat van de lamp of het kaarsje wordt het zout warm, warmer dan de lucht er omheen. Dit trekt water moleculen in de lucht aan (negatieve ionen). Dit water condenseert dan op het zout waardoor de positieve ionen op de lamp blijven zitten en de negatieve de lucht weer ingaan. Voilà lucht gezuiverd! Het is dus eigenlijk een natuurlijke luchtzuiveraar. Een mooi stukje techniek van miljoenen jaren oud 😊.

Door het aantrekken van de water moleculen kan het overigens zo zijn dat de lamp soms wat lekt en water verliest op het oppervlak waar het staat. Houd hier rekening mee bij het juiste plekje kiezen. Wil je hem echt op je dure design kastje plaatsen, zorg dan dat je iets onder de lamp plaatst wat het water opvangt of absorbeert zodat er geen vlekken of kringen op je mooie kastje komen.

De beste plek voor een zoutkristallamp en de grootte van de lamp
Bij  kiezen van de juiste plek moet je met een paar dingen rekening houden. Allereerst de grootte van de lamp en de grootte van de ruimte waarin je de lamp wilt plaatsen. In een kleine ruimte zoals een slaapkamer voldoet een kleine lamp. In een grote woonkamer kun je beter kiezen voor een grote lamp of enkele kleine lampen verdelen over de ruimte. Het spreekt voor zich dat een zoutkristallamp het goed doet in de buurt van elektronische apparatuur zoals bijvoorbeeld een tv of computer. Een goed en vooral ook fijn plekje om je lamp te plaatsen is een ruimte waarin je mediteert of yoga beoefent. De lamp heeft door zijn diffuse licht en warme gloed namelijk ook een ontspannende werking.

Schoonmaakadvies
Omdat de lamp van zout is en zout oplost in water kun je deze lamp niet afnemen met water of een natte doek. Gebruik de stofzuiger en/of een zachte droge borstel om de lamp af te nemen. Eventueel kunt u ook een microvezel stofdoek gebruiken.

© 2015 - 2021 www.hip-pie.nl | sitemap | rss