Een stukje Sluis

Sluis, de stad waar Isabelle geboren is. De stad waar zo ontzettend veel persoonlijke herinneringen liggen. Als kind met vriendjes hutten bouwen bij de wallen, waterfietsen op de vaart en schoolvoorstellingen opvoeren in het Zoute Vestje. Optreden met de Sluisse Rakkers in de katholieke kerk en mijn basisschool die inmiddels plaats heeft gemaakt voor een nieuwe woonwijk. Met vriendinnetjes rondleidingen in het Hoompje geven, verstoppertje spelen bij de ‘Steenen Beer’ en voor de eerste keer alleen mogen shoppen met eigen gespaard geld.

Als puber had ze een haat-liefde verhouding met dit stadje. 

Toch kwamen we samen weer terug en leerden we Sluis weer waarderen. De gezellige terrasjes en de leuke winkels (een mengeling tussen familiebedrijven en ketens). We kunnen in de zomer zelfs een echt vakantiegevoel krijgen door de vele gasten die ons stadje bezoeken. Het stadje met het enige Belfort van Nederland. Datzelfde belfort waar Isabelle als kind nog eens opgesloten heeft gezeten in de toren en waar we jaren later getrouwd ben. Een stadje met een rijk verenigingsleven en een actieve ondernemersvereniging. En dat allemaal op 10 minuten afstand van het strand.

Stukje stad! Stukje stad legt herinneringen aan mooie plekken vast in een houten knoop. Ze deden dit al eerder voor Rotterdam, Amsterdam, Gouda en Gent. En nu op ons verzoek ook voor Sluis. Voor ons symboliseert de knoop al onze herinneringen. We zijn blij met deze mooie samenwerking. Een unieke knoop, zodat je Sluis altijd bij je kunt dragen. Een uniek item om cadeau te geven.

De knopen worden gemaakt uit restmateriaal en de assemblage wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De hele productie vindt in Nederland plaats. Op deze manier proberen zij een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. 

Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan Sluis?

 

Sorteer op
  • 50% SALE

    Knoop stukje Sluis
    Knoop stukje Sluis

    Stukje stad legt herinneringen aan mooie plekken vast d.m.v. de plattegrond van het stadje vast te leggen in een houten knoop. Ze deden dit al eerder voor Rotterdam, Amsterdam, Gouda en Gent. En nu op ons verzoek ook voor Sluis.

    € 7,50 € 3,75
© 2015 - 2021 www.hip-pie.nl | sitemap | rss