Hoe meet ik mijn ringmaat?

Zelf je ringmaat meten is heel makkelijk. We leggen je hieronder in de maattabel ringen uit hoe ringmaten meten met een paar hulpmiddelen eenvoudig te doen is.

Hoe meet ik mijn ringmaat?
De ringen van Happy Hippies hebben vijf vaste maten (15mm t/m 19mm). De binnendiameter van de ring wordt gebruikt als maat, omdat deze het makkelijkste zelf te meten is. Hieronder vind je de tabel waar je jouw maat kunt opzoeken. 

MAATTABEL RINGEN
Diameter ringmaat (mm) Omtrek ringmaat (mm)
15 mm 48mm
16 mm  51mm
17mm 54mm
18mm 57mm
19mm 60mm

Meet de binnendiameter van een ring om je ringmaat te meten.
De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die goed zit. Ook is dat handig wanneer je iemand bijvoorbeeld een ring cadeau wilt doen. Neem de passende ring en leg deze op het midden van een liniaal. Leg de binnenzijde op 0 millimeter en lees bij de andere binnenzijde het aantal milimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. 

Gebruik een touwtje om je ringmaat te meten
Als je geen passende ring voor de juiste vinger hebt, dan kun je de ringmaat het beste inschatten door gebruik te maken van een touwtje. Draai het touwtje (niet te strak) om de vinger waar je de ring aan gaat dragen en knip het af waar het bij elkaar komt. Meet het stukje touw in milimeters. De lengte van het touwtje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek van de ringmaat die je nodig hebt. Kijk in de tabel welke diameter ringmaat daar bij hoort. In plaats van een touwtje kun je ook gebruik maken van een strookje papier dat je afknipt of aantekent met een pen.

Gebruik een meetlint om je ringmaat te meten
Dit is niet makkelijk om te doen, maar wel fijn als je vooral voor brede ringen je ringmaat wilt meten. Wikkel het meetlint om je vinger en lees het aantal milimeters af waar het lint bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt is de omtrek van je vinger en dus de omtrekmaat van je ring. Je kunt in de tabel hierboven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »