Hoe onderhoud ik mijn gouden & zilveren sieraden?

Happy Hippies sieraden zijn met zorg gemaakt en van kwaliteit. De zilveren items zijn gemaakt van 925 sterling zilver (echt zilver), waardoor zij heel lang mee gaan. De gouden sieraden zijn verguld met 24k goud. Maar hoe verzorg je jouw nieuwe sieraad nou precies en houd je hem het langst mooi? Dat lees je hier.

Verzorging zilveren sieraden
De zilveren collectie van Happy Hippies is gemaakt van sterling zilver. Dit is te herkennen aan de .925 stempel in de binnenkant. De kleur van deze zilveren sieraden blijft mooi, afhankelijk van de zuurgraad van je huid kan deze echter wel een beetje verkleuren. Daarom is het handig om af en toe je sieraden weer mooi op te poetsen met zilverpoets (gewoon te verkrijgen bij de drogist). Dip een klein beetje zilverpoets op een zachte doek, en poets zachtjes je sieraad schoon. Je zult direct zien dat je sieraad hierna weer blinkt als nieuw!

Verzorging gouden sieraden
De gouden collectie van Happy Hippies is met zorg gemaakt. Daarom zijn alle gouden items verguld met 24k goud, over sterling zilver heen. Gouden sieraden zijn vaak van 14k of 18k gemaakt. Daarbij worden meer andere materialen gecombineerd met het goud. De sieraden van Happy Hippies zijn met 24k goud verguld. Dit is het hoogste goud aandeel mogelijk, namelijk 99,9% goud. Hierdoor krijgen de sieraden een prachtige echt gouden, warme kleur. De techniek van de gebruikte vergulding is 2.5 micron vergulding. Hierbij wordt niet een vleugje goud toegepast op het zilver, maar echt een dikke laag. Hierdoor blijft de gouden kleur langer houdbaar.

Het is echter goed om te weten dat er een verschil is tussen vergulde sieraden en solide gouden sieraden. De gouden kleur blijft bij solide gouden sieraden altijd zichtbaar, echter zijn deze natuurlijk wel vele malen duurder. Vergulde sieraden zijn daarom een mooi alternatief, en stukken betaalbaarder. Happy Hippies heeft bij het maken van de collectie zoveel mogelijk rekening gehouden met het zo lang mogelijk behouden van de mooie, gouden kleur. Ze kunnen alleen geen garantie geven op het eeuwig behoud van de kleur. Afhankelijk van de verzorging van het sieraad, kun jij er voor zorgen dat jouw gouden kleur zo lang mogelijk blijft zitten.

Tips & tricks voor vergulde sieraden:

  • Was je handen of douche jezelf niet met je sieraden om. Zeepresten en water kunnen zorgen voor een snellere verkleuring van je sieraad.
  • ​Zwem niet met je sieraden om. Chloor en vooral zout water zorgen ervoor dat je sieraden sneller slijten.
  • Doe je sieraden af voordat je gaat sporten. Je kunt ze dan eerder verliezen en zweet tast je sieraden aan.
  • Koken doe je liever niet met je sieraden om. Zwavelhoudende substanties, zoals aardappelen, eieren en knoflook zijn niet bevorderend voor de kleur van je sieraad.
  • Draag geen sieraden tijdens het tuinieren. Aarde kan zorgen voor kleine krasjes op je mooie gouden ring.
  • Om je sieraad te poetsen gebruik je een zachte tandenborstel. Gebruik hierbij geen zeep en poets het sieraad zachtjes schoon.
  • Het allerbeste is om je sieraad te bewaren in de bijgeleverde verpakking. Alle ringen bewaar je in jouw Happy Hippies canvas zakje, kettingen en oorbellen kun je bewaren in het doosje. Zo wordt het sieraad niet onnodig beschadigd. En het uitpakken blijft elke keer een cadeautje!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »